+359 888 754 719 tip_vd@abv.bg

Идеи за първа кола от екипа на бензиностанция Тип

Екипът на бензиностанция Тип ООД предлага няколко идеи за първа кола за млади шофьори. Съветът ни е на първо място да се съобразявате със своите потребности, темперамент и възможности, за да направите перфектния именно за Вас избор.

След като минете успешно всички изпити и най-сетне вземете своята шофьорска книжка, скоро идва време да изберете и първата си кола. Разбира се, трябва да вземете предвид много фактори и за Ваше улеснени сме избрали някои от тях:

  • Безопасност – колата трябва да има много съоръжения и аксесоари за безопасност, в сравнение с другите коли – антиблокираща система за спирачките, въздушни възглавници (както на волана, така и отстрани), електронен контрол на стабилността.
  • Икономичност – ниският разход на гориво е едно от най-важните условия във време на икономическа криза. Затова по-добре не си вземайте голяма кола, защото тя ще хаби много гориво, което се отразява на бюджета Ви в дългосрочен план.
  • По-ниска мощност – младите шофьори лесно се увличат да карат с висока скорост, което може да доведе до много инциденти и до глоби от пътните полицаи. Затова по-добре си вземете не толкова мощна кола, за да не си навличате неприятности.

Интернет изданието Buzzle предлага примерен списък с коли за начинаещи шофьори. Ето някои от тях: Honda Civic, Subaru Outback, Kia Soul, Ford Fiesta, Toyota RAV4, Volkswagen Passat, Chevrolet Malibu.