+359 888 754 719 tip_vd@abv.bg

На път с автомобил – вижте нашите съвети за летния сезон

На път с автомобил през летните горещи дни трябва да се обърне специално внимание на автомобила и подготовката за дълги пътувания.

Лятото наближава, а заедно с него започват отпуските, пътуванията и разходките до нови места. Често хората избират удобството да пътуват със собствените си автомобили.

Точно затова трябва да знаете някои полезни и лесни трика, които ще ви спестят проблеми с колата, които биха развалили почивката ви:

  • Помпайте летните гуми с азот, за да елиминирате температурните разлики, които се получават вследствие от високата температура на асфалта и въздуха. Проверете за малки цепнатини, които подсказват, че гумата трябва да се смени.
  • Задължително проверете спирачките на автомобила – ако усещате по-мек или по-твърд педал, светещи предупредителни индикатори на таблото, намаляла спирачна течност, стържещ звук от колелата при натискане на средния педал – то посетете сервиз преди да тръгнете на път.
  • Лесно можете да проверите дали климатичната система на Вашата кола има проблем и то без да се налага да посещавате сервиз. Трябва Ви само обикновен термометър за външна температура – ако климатикът не може да поддържа температура, която е с -10 °C по-ниска от тази на въздуха, то най-вероятно има проблем.
  • Проверявайте нивото на антифриза, за да си спестите прегряване на двигателя.
  • Проверете дали чистачките на автомобила Ви са в изправност, защото летните бури могат значително да Ви забавят, ако проливният дъжд Ви пречи да управлявате колата.
  • Проверете дали въздушният Ви филтър не е стар, защото разликата на икономичността на колата със стар и нов филтър може да има колебание от цели 10%.

Бензиностанция Тип ООД, Видин съветва всички водачи, които са тръгнали на път с автомобила си през лятото (а и през всеки сезон) да шофират отговорно и им пожелава лято изпълнено с приключения и положителни емоции!