+359 888 754 719 tip_vd@abv.bg

ФК Рациария Арчар разчита на община Димово, кметството на Арчар и на спонсори, сред които е и бензиностанция Тип ООД

Тип ООД подпомага ФК Рациария Арчар, който е на първо място в А ОФГ Видин (мъже) за сезон 2013 – 2014.

Клубът възражда футболната традиция в село Арчар след осемгодишно прекъсване, за да се бори за първото място в класирането до момента и то с убедителни резултати.

Футболистите срещат не малко трудности по пътя към върха във видинската А група, но това единствено подсилва техния хъс за победа на зеления терен. Те са непрофесионалисти, което е и причина да са на последно място през първата година от създаването си. Напредъкът, който отбелязват през този сезон е впечатляващ, благодарение на усилията на отбора и неговия треньор – Анатоли Милков.

Те са млади момчета и пред отбора се очертават множество перспективи, включително и тази за сформирането на младежка школа.

ФК Рациария Арчар се гордее и с това, че е единственият отбор в област Видин, в който играят единствено местни футболисти.

ФК Рациария Арчар разчита на община Димово, кметството на Арчар и на спонсори, благодарение на които да изградят своята база, да се сдобият с нужната екипировка и да се оформят като футболен клуб, достоен да бъде водач на А ОФГ Видин.

Тип ООД се гордее с футболен клуб Рациария Арчар, чийто успех е добра новина за възраждането на спорта не само в селото и Видинска област, но и за България като цяло.